Lascon vindt het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om zich te bekwamen in een vakmanschap, waar ze hun hele leven profijt van hebben. Hiervoor is het ten eerste nodig om jonge mensen enthousiast voor het vak te krijgen. Lascon biedt hiertoe de mogelijkheid aan jonge mensen om hun opleiding te koppelen aan het werken in de “echte” maatschappij.

Lascon is al jarenlang een erkend leerbedrijf en sinds 2013 heeft Lascon een nog hogere kwalificatie gekregen van opleidingsinstituut Kenteq: erkend praktijkcentrum. Om de status van erkend praktijkcentrum duidelijk tot uiting te brengen, hebben we hiervoor een aparte BV opgericht, Lascon Praktijkschool BV.

In de Lascon Praktijkschool krijgen de mensen hun praktijkopleiding bij Lascon, terwijl ze één dag per week theorieles krijgen op een onderwijsinstelling. Na een inwerkperiode worden ze naar gelang hun vaardigheden ingezet op klussen waar ze vanuit een echte werksituatie, uiteraard onder begeleiding, verder aan hun competenties kunnen werken. Lascon hanteert in haar vakgebied een hoge kwaliteitsnorm en het is onze ervaring dat we met onze huidige werkwijze van opleiden onze jonge mensen ook op deze gewenste hoge norm kunnen krijgen.

Certificering

VCA**
gecertificeerd

ISO 9001:2008
gecertificeerd

VCA Lascon: iso 9001 gecertificeerd

Contact gegevens

Lascon
Wetterwille 13
8447 GB Heerenveen

T: 0513 - 65 60 50 
F: 0513 - 61 01 50
E: info@lascon.nl
KVK: 01068097